Er din IT-sikkerhed god nok?

Er din IT-sikkerhed god nok?

Bliv mindre sårbar i den digitale verden

Af Peter Fløe Wium, CTO & Partner, ADDvision A/S

I takt med, at alt bliver digitaliseret, bliver IT-sikkerhed et vigtigere og vigtigere emne. For nyligt benyttede IT-kriminelle ransomware, til at ramme mere end 200.000 computere i 150 lande verden over. I det historiske angreb blev computernes data krypteret, hvorefter der dukkede en besked op om, at de kun kunne tilgås ved betaling af en løsesum. Hackerne brugte sikkerhedshuller i gamle Windows-versioner, som ikke var opdaterede, til at få adgang til IT-systemerne. IT-sikkerhedseksperter advarer om, at dette kun er begyndelsen, og at der i fremtiden kun vil komme flere, og mere sofistikerede angreb. Små og mellemstore virksomheder er især sårbare, fordi de ikke har de samme ressourcer til IT-sikkerhed som store koncerner. Men hvad gør man så hvis man er en lille eller mellemstor virksomhed og ikke har lyst til at bruge enorme ressourcer på IT-sikkerhed, men heller ikke vil lammes af et cyber-angreb?

På trods af de dystre meldinger fra sikkerhedseksperterne, er der faktisk en del ting du selv kan gøre, for at få en modstandsdygtig IT-sikkerhed. Vi nævner her 11 tips til hvad du selv kan gøre. Fælles for dem er, at de er simple og alle er baseret på ganske almindelig sund fornuft. Langt størstedelen af al IT-kriminalitet sker nemlig som følge af phishing-mails, ikke opdaterede styresystemer og antivirus der ikke er slået til. Ved at følge de simple tips bliver du altså hurtigt meget mindre sårbar i den digitale verden.

Hvad kan du selv gøre for at forbedre din IT-sikkerhed?

1. Hold din software og dit styresystem opdateret, og brug både firewall og antivirusprogram.

2. Det er vigtigt at din internetbrowsers sikkerhedsniveau er indstillet korrekt, så du bliver spurgt om filer m.m. skal overføres til din PC.

3. Lad være med at åbne mails fra afsendere du ikke har tillid til.

4. Mails med Track & Trace fra fx. Postnord, DPD m.m. kan se ægte ud, men der er en risiko for at de ikke er. Gå i stedet ind på den pågældende side manuelt via din internetbrowser og tast tracenr. og søg.

5. Mails med faktura i Excel eller Word format, skal du ikke åbne.  De kan indeholde farlig macrokode der starter et uønsket program.

6. For at minimere antal usikre mails, så anbefaler vi at du ikke benytter din firmamail til private formål.

7. Vær på vagt hvis du bliver bedt om at give personlige oplysninger. Mange cyber kriminelle giver sig ud for at være velkendte hjemmesider som Netflix eller NemID, og beder om personlige oplysninger. De rigtige virksomheder ville aldrig bede om følsomme oplysninger i en mail.

8. Gem vigtige dokumenter og filer på en server eller lignede, hvor der bliver taget backup af. Så undgår du datatab ved et cyberangreb.

9. Hvis du bliver ramt af Ransomware må du aldrig betale løsesummen. Du skal i stedet kontakte os hurtigst muligt.

10. Vær opmærksom på interne mails, hvor du bliver bedt om at overføre beløb til en udlandskonto. Svar ikke tilbage på samme mail, men skriv en ny mail eller indfør en manuel procedure.

11. Trygfonden, Det Kriminalpræventive Råd og Forbrugerrådet Tænk, har lavet en gratis App “Mit digitale selvforsvar” som kan advare imod aktuelle Cyberangreb. Find Appen i din App store.

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Vi kan faktisk tage os af hele din IT. Ved at outsource dele eller alle IT-funktioner til os er du garanteret at dine forskellige systemer samarbejder gnidningsløst og sikkert. Hos ADDvision kan vi tilbyde “Housekeeping” af din virksomheds IT system. Det vil sige at vi aftaler faste IT-support-dage hvor vi kommer ud og gennemgår virksomhedens forskellige IT-aktiviteter sammen med jer. Dette sikrer at jeres IT kører optimalt og at I er langt bedre sikret mod hackere og svindlere. Får I brug for akut hjælp er vores supportfunktion naturligvis altid klar til at hjælpe.

I 2010 etablerede vi vores eget hostingcenter og vi har derfor også kapaciteten til at hoste din din virksomheds IT. Vores hosting giver dig en garanteret oppetid på 99,5%, høj sikkerhed og stor fleksibilitet. Du kan med andre ord fokusere fuldstændigt på din virksomhed uden at skulle bekymre dig om hverken systemnedbrud eller sikkerhedsbrist.

Er du i tvivl om hvilket IT setup der er det bedste for dig? Så kan vi tilbyde et gratis eftersyn af dit system og af dine behov. Vi finder den løsning der passer bedst til din virksomheds behov, og sikrer dig billig og hurtig IT-drift med høj sikkerhed.

Top
Per ADDvision - Komplette IT-løsninger
Skriv til os og vi vender tilbage til dig inden for kort tid.
Fjernsupport ADDvision - never give up!
Kontakt os og vil vil vende tilbage så hurtigt vi kan. Med venlig hilsen, ADDvison support team
Send
Send
Send