6 typiske fejl der sænker hastigheden

6 typiske fejl der sænker hastigheden

Udnytter du dit netværk optimalt?

Af Frederik Pedersen, Partner & Supportchef, ADDvision A/S

Dit Internet og dine servere burde bare køre for fuld hastighed, for din virksomhed har den hurtigste fiberforbindelse. Alligevel går det langsomt og er ustabilt i perioder. Kan du genkende dette? Så kan det være, at der er fejl på virksomhedens interne netværk. Nedenfor er 6 typiske fejl, vores IT-hold støder på.

1. Netværksudstyret
Dit netværk er aldrig bedre end de switches, kabler og stik, du bruger. Du skal derfor altid købe udstyr der er egnet til professionelt brug. Kabler skal som minimum være af kategori 5E, for at kunne leve op til de hastigheder der anvendes i dag. Dette gælder også for de kabler der er bag stikdåsen, altså dem inde i væggen. Bliver disse ikke skiftet sammen med de andre kabler, vil det skabe en flaskehals, der kan gøre dit netværk sløvt.

2. Firewall
Din firewall kan komme til at bremse hastigheden på netværket, og gøre det ustabilt, hvis den ikke er konfigureret rigtigt. Med en rigtig konfiguration kan den til gengæld give høj sikkerhed og høj hastighed. Det er derfor vigtigt du altid sørger for, at konfigurationen er den rette.

3. Ip-telefoni
Mange steder føres en internetforbindelse på 1 Gbps fra væggen til Ip-telefonen, og videre fra Ip-telefonen til computeren. Dette er problematisk fordi en Ip-telefon kun understøtter 100 Mbps, og man derfor kun får 10 procent af hastigheden ud til computeren.

4. Din computer 
Din computer betyder noget for den oplevede performance: Hvis du kører med en ældre pc, som ikke har SSD-drev eller som fx kun har 4 GB RAM, vil du opleve internettet som langsomt, simpelthen fordi computerens hardware ikke kan følge med.

5. WIFI
Trådløst internet virker fint til privatbrug, men det er alt for ustabilt og langsomt til at kunne bruges i en virksomhed. Når flere brugere arbejder på et trådløst netværk samtidig, opbruges ressourcerne lynhurtigt, hvilket gør den trådløse forbindelse uegnet på arbejdspladsen. Vi anbefaler derfor altid kablede netværk til arbejdsbrug.

6. For mange enheder
Hver gang du tilføjer en ny enhed til internettet, skal du tænke på at denne enhed trækker på netværkets samlede ressourcer. Dette gælder ikke kun for computere, men også alle mulige andre typer enheder der har mulighed for at komme på internettet. Dette kunne for eksempel være mobiltelefoner, tablets, printere, tv-skærme, lyspærer eller sågar køleskabe. Du bør holde dit setup så simpelt som muligt, og kun tilføje enheder til netværket, der rent faktisk skal benyttes i en arbejdssammenhæng.

Hjælp til at gøre dit netværk lynhurtigt?

Netværksproblemerne er normalt ikke så komplicerede at løse, men det kan ofte være udfordrende at finde ud af, hvor de opstår. Er du i tvivl om dit netværk kører optimalt, kan vi hjælpe din virksomhed med at gennemgå alle dele af netværket. Vi udfører Housekeeping, hvor vi kommer ud til din virksomhed. Her kigger vi hele IT-infrastrukturen efter og sikrer os, at alt kører optimalt.

Top
Per ADDvision - Komplette IT-løsninger
Skriv til os og vi vender tilbage til dig inden for kort tid.
Fjernsupport ADDvision - never give up!
Kontakt os og vil vil vende tilbage så hurtigt vi kan. Med venlig hilsen, ADDvison support team
Send
Send
Send