ADDvision fylder 20 år

ADDvision. Historien om 20 år inde i de danske virksomheders hjerne og hjerte

2019 – i år kommer du til at høre lidt mere om ADDvision. Vi er nemlig gået ind i vores 20’ende år, er 20 fænomenale medarbejdere og runder 20 mio i omsætning … og det er endda næsten 2020. Normalt er 20 20 20 i IT-sammenhæng noget med, at når du har kigget på en skærm i 20 minutter, skal du i 20 sekunder i stedet kigge på noget, der er 20 fod væk (6-7 meter for os danskere). Men der er meget sjovere og mere relevante ting at tale om.

Kan du huske, hvordan hele verden gik i panik?

Vi er grundlagt den 1. januar 2000. Det er altså bare få timer efter, at Danmark og resten af verden – der helt op til nytårsaften stressede rundt, hævede masser af ægte kontanter i banken, og endda spiste jodtabletter i angst for de forventede samfundsomvæltende computernedbrud – konstaterede at Y2K-faren var ikke-eksisterende. Det er altid rart at starte sin virksomhed på en bølge af lettelse og optimisme, især når kunderne i Danmark følte sig skarpe og klar til udfordringerne med en pc med 64 MB RAM og en Pentium 3 processor på 500-800 Mhz

Seminar hos ADDvision - Nyt ERP

Det har vi talt med hinanden og kunderne om

Y2K er jo langt fra det eneste buzzword i vores branche, der forguder forkortelser og akronymer … og i øvrigt udvikler sig hurtigere, end vi kan forestille os. Vi havde en sjov eftermiddag med at mindes de begreber, vi blaserte og på forkant hvert år har rendt rundt og slynget ud internt og til kunderne. Kan du genkende nogle af dem? 

 

År 2000 Y2K-panikken  Kan du huske Y2K-panikken? Hvor Danmark og resten af verden helt op til nytårsaften stressede rundt. Mange hævede masser af ægte kontanter i banken. Nogle spiste endda jodtabletter i angst for de forventede samfundsomvæltende computernedbrud … indtil vi dagen efter kunne konstatere, at Y2K-faren var ikke-eksisterende.
År 2001 De 2 tårne og internetboblen 2001 er det år, hvor alle kan huske, hvor de var den 11/9. Rystede kunne vi live se de to tårne styrte i grus. Det var også samme år, hvor de vilde internet-eventyr fik en tyvstart. Dotcom-boblen brast og man fik lige kigget en ekstra gang på, om der mon var noget, der skulle omkalibreres. Alle virksomheder, der kom uskadte ud af sammenbruddet, var nødt til at modernisere og finde mere effektive IT-arkitekturer. Det var faktisk den spæde start til cloud-teknologierne, som vi bruger flittigt i dag.
 År 2002
Hosting 2002 begyndte hosting at være sædvane for danske virksomheder. Hosting-mulighederne startede allerede i 1996, hvor man kunne få vilde 153 MB plads hos udbydere i USA. Eller entry-level 10 MB … Tænk lige over det!
År 2003
Nethandel  Allerede i 2000-2003 lavede ADDvision e-handelsløsninger, men hvornår var nethandlen rigtig solid i DK?
2003: 17% af danskerne har foretaget en nethandel i den seneste måned.
2010: 68% af danskerne handler regelmæssigt på nettet.
2018: Danskerne handler i år for hele 133,5 mia kr.
54% danske forbrugere handler fra deres mobil I øvrigt … den danske storforbruger er en mand mellem 45-54 år fra København. Og ikke den 25-30 årige kvinde, du fordomsfuldt troede, det var!
År 2004
Sociale medier De har fuldstændigt overtaget vores liv … og de har ikke brugt særlig mange år på at bemægtige sig verdensherredømmet. I 2003 så LinkedIn lyset. I 2004 startede Facebook i USA, og de første danske profiler kom i 2006/2007. Youtube? Det var 2005, og Twitter i 2006.
År 2006
ERP produktkasser Kan du huske den gang software blev leveret i en kasse? Med disketter, og senere CD’er? De sidste produktkasser til ERP-software røg ud i disse år. 2 sekunders stilhed for C5 light kassen.
År 2007
Fladskærme Der var en gang, hvor en standardskærm til en pc fyldte hele skrivebordet … klodsede, skrøbelige og kubeformede . Vi elsker fladskærmene og de er allevegne nu. I 2007 blev der første gang solgt flere fladskærme end CRT-skærme.
År 2008
Skyen
Skyen lød lidt som titlen på en gyser … i 2008 fattede vi det bedre, og teknologien og konceptet fik fodfæste i et bredere publikum. Især hos små og mellemstore virksomheder, der var begejstrede for de lave priser og skaleringsmulighederne. En del kunne bedst lide de private skyer pga sikkerheds-opfattelsen og kontrollen over hardware. Det holdt ikke ved og i dag handler det efterhånden kun om hybridskyen med let og offentlig adgang.
År 2009
Død over disketten
Det er ikke længere standard at have et diskettedrev i en computer.
År 2013
Et af de sidste år, man kan sælge en stand-alone ERP-løsning  I gamle dage kunne økonomistyringsystemet stå alene. I gamle dage kunne man faktisk sælge en ERP-løsning helt alene. I gamle dage var ERP udgangspunktet for at lave enhver type virksomhedsløsning … selv om man nogle gange skulle skrive mere kode, end der var i standardsystemet. Sådan er det ikke længere.
År 2014
Mobilbetalinger  I 2007 kommer den første Apple iPhone, som bliver startskuddet til at bruge mobilen som computer/smartphone. Første iPhonemodel i Danmark kommer i 2008. I 2015 er handlen via mobilerne så småt ved at tage fart – i 2014 kunne man dog end ikke måle antallet af mobilbetalinger.
Køb via mobiltelefon er steget fra 6% (2015) til 10 % (2016) af handlerne, hvilket svarer til en vækst på 66%. Det er især danskere under 50 år, der tager mobile enheder til sig. Ikke mindst børnefamilierne er storforbrugere af de bekvemme mobiltelefoner og tablets i e-handlen, hvor mere end halvdelen af søgningerne og næsten 4 ud af 10 køb sker via en mobil enhed.
År 2016
Fra kodetimer til
plug n play 
På ERP-markedet flytter vi os nu i 2016 fra integration til standardisering. Før blev man nødt til at bruge oceaner af tid på integrationen til de andre systemer. Økonomistyring og lagerstyring har i høj grad handlet om at putte flere felter og flere funktioner i systemet. Før 2016 var alle løsninger i hver sin kasse – nu er de samlet i én løsning på en fælles platform. Standard-system lyder umiddelbart, som om du bliver formindsket. Men udviklingen er eskaleret i de seneste år … og kunderne bliver glade og overraskede over, hvor meget de nu har adgang til i netop et standardsystem
Møde

… Imens vi bare har passet vores arbejde og opført os ordentligt …

ADDvision er en af den slags virksomheder, der udgør rygraden i det danske samfund. Vi har eksisteret i nu næsten 20 år, er vokset støt i stedet for eksplosivt – og har udviklet os løbende. Skabt langt før man kunne hype sig selv på de sociale medier, har vi altid lagt vægt på og lagt arbejde i at blive opfattet som reelle. Som nogen, der gør dét, de siger, de vil gøre. Som eksperter på vores felt. Vores solide og troværdige ry har bredt sig som ringe i vandet, og utroligt mange af vores kunder er kommet til os på anbefaling af andre kunder. Det er vi meget stolte af. 

Nej tak til svindler-vibes

Vi startede ADDvision som tidligere kolleger fra Damgaard Data, der så en fremtid sammen. Oprindeligt kaldte vi virksomheden ConTeam, men det navn havde ærlig talt lidt for meget svindler-vibe over sig … så glad inspireret af fusionen mellem Damgaard og Navision blev det i stedet til langt mere geniale ADDvision. Som i høj grad beskriver, hvad vi gør for vores kunder – nemlig tilfører værdi med de helt rigtige visioner.

Da vi startede, var der MANGE forskellige økonomistyringsløsninger i år 2000, både danske og internationale, og en ret stærk kamp om markedet og overlevelse i det hele taget. Vi havde allerede spottet, at virksomhederne i Danmark hovedsageligt passer til en mellemstor løsning, og vi lagde hårdt ud med Axapta og XAL. I det hele taget har små og mellemstore virksomheder nok brug for, men ikke helt omsætning nok til at forsvare ansættelsen af en hel IT-afdeling. Så vi tilbød hurtigt også de andre IT-ydelser, der ud over ERP er en naturlig del af forretningen, som fx IT Drift. Vi har opdaget og favnet flere og flere af den slags nødvendige områder for at kunne tilbyde komplette IT-løsninger … og det er vi stille og roligt vokset på.

C5 – tja, det har vi egentlig udviklet. NAV? Det ved vi også alt om

Som sagt var vores rødder ved starten i Damgaard Data, og derfor blev vi underleverandører på udviklingen og videreudviklingen af C5, da Microsoft købte det fusionerede Damgaard og Navision Software. Det produkt, du har i dag, er sådan set udviklet af os. Vi er den virksomhed i Danmark, der har mest indgående og mest omfattende ekspertise på Microsoft Dynamics C5. Og næsten det samme gælder NAV – hvor flere af vores medarbejdere har en baggrund i det tidligere Damgaard Datas udviklingsteam. Man skal jo ikke så gerne prale i Danmark, men på det her punkt sparker vi Janteloven til side og puster brystkassen op. Vi er klar til at lægge arm med hvem som helst på teknologien og forretningsfunktionaliteten. 

Det har vi da også haft mulighed for igennem så mange år – for vi har lavet en masse løsninger både nationalt og internationalt i mange forskellige typer af virksomheder på tværs af brancher. Så får man overblik og stor erfaring. 

ADDvision_brain-AI_940x394_a-940x394

Ind i hjernen på danske virksomheder

Den gang, vi startede, var det ikke mange år siden, at det havde handlet om regnskabsprogrammer. Gør bogføringen lidt nemmere. Få lidt bedre styr på administrationen. Men ERP blev hurtigt hjernen i hele virksomheden. Dér, hvor alle oplysninger endte og blev brugt til at træffe beslutninger. Og den hjerne har udviklet sig eksponentielt. Så når vi udarbejder løsninger, der dækker alle de behov, virksomheden har afdækket, plus alle de, der opstår i løbet af samarbejdsprocessen … så er det hjernen, vi er inde og nørkle med. 

Det er sindssygt spændende. Det er fantastisk, at vi over tid har kunnet følge og deltage aktivt i danske virksomheders udvikling. Vi er stadig vilde med arbejdet – og vi har efterhånden erfaring fra ret mange hjerneoperationer.

Som hjernekirurger er vi eksperter i at afdække den enkelte virksomheds behov. Vi ser det, virksomheden selv er blevet fartblind over for. Vores bedside manner er kontant og præcis – og vi har hele tiden gang i dialogen, så vi opdager ønsker og behov, der opstår eller ændrer sig. Og lidt i lægeløftets ånd er det både gratis og uforpligtende at få råd. 

ADDvision

Og i hjertet …

Den ånd, vi taler så meget om, den, vi lagde ud med – den har vi bragt videre igennem årene. Det er ligesom bare det nemmeste. At gøre dét, du siger, du vil gøre. Udføre arbejdet omhyggeligt. Være reel. Opføre sig ordentligt.

Det er gammeldags dyder, og nogle gange har vi sikkert virket umoderne. Men når man gang på gang beviser, at man har styr på teknologi og forretningsforståelse, så er det også den slags dyder, der opbygger det, vi holder meget af: lange relationer. Når vi laver løsningerne og hjælper i dagligdagen, er vi inde i hjernen på kundernes virksomhed. Måden, vi gør det på? Der kommer vi helt ind i hjertet på dem. Og det er vi glade for.

Hjertet banker ekstra hurtigt, når kunderne belønner os med smukke udtalelser. De siger nemlig en masse om, hvad det er for en forskel vi gør for dem. Hvilke problemer, de ikke behøver at tænke over længere. Hvilke muligheder, der har åbnet sig. Succeserne.

Shamballa Jewels

Vi er en lille virksomhed, og det gav meget mere mening at lade eksperter stå for det, de er eksperter i. Det får hverdagen til at glide, og vi slipper for tunge omkostninger til server, systemer og løbende opgraderinger og lignende. Vi ringer jo bare, og så bliver opgaverne løst med det samme. Det er enkelt og billigt – og praktisk.

Når en lille virksomhed som vores skal vælge samarbejdspartnere, er der ikke plads til mange fejltagelser. Vi har vores ekspertiseområder, og de skal kunne supplere os. Min vurdering af ADDvision er, at de er endog meget kompetente inden for det, de laver, og meget arbejdsomme. De har løst alle de udfordringer og problemer, vi har haft, og de har indsigt helt ned på nørdniveau. Teknisk er de rigtigt stærke, vil jeg gerne understrege.

Ann-Sofie Rex, IT & Ecommerce Manager hos Vipp:

ADDvision vandt på at have det mest enkle og standardiserede WMS. Det fungerer som et plugin direkte i vores motorrum. 

Det vigtigste for mig som kunde er, at jeg bliver udfordret af vores leverandører, især på nytænkning af vores processer. Og jeg synes, at de er ”på”. Når vi har haft nogle kritiske fejl – så har de prioriteret os, og fået det løst. I hele implementeringsforløbet, og efterfølgende, har de grebet de bolde, vi kaster – og er løbet i mål med dem.   

Marianne H. Rysgaard, adm. direktør i NHH:

Samarbejdet med ADDvision har været præget af stor faglighed. De er meget løsningsorienterede. Projektet hér har haft et væld af både muligheder og komplikationsfaktorer, og ADDvision har gjort ALT for, at det egentligt kunne lykkes. De er meget lyttende, sætter sig grundigt ind i vores virksomheds behov og har løst opgaven i videst muligt omfang. 

Jeg har været imponeret over, hvor meget man kan ønske sig og så faktisk få. ADDvision ser flere muligheder end begrænsninger. 

 Dansk Travsport, Klaus Frederiksen:

Projektet har været meget komplekst og indkøringsforløbet kort. Alligevel har det kørt som planlagt. Det skyldes i høj grad ADDvisions agile projektmetode, som forenede fleksibilitet med en stram styring. Derfor fik vi den rigtige løsning – og leveret til tiden.   

Direktør Helle Silfen, ADAX A/S:

Det her projekt var ikke nået så langt på så relativt kort tid, uden en samarbejdspartner, der er god til at samle op, og melde hurtigt tilbage. Så ADDvision har en stor aktie i at vi så relativt hurtigt har oplevet store, konkrete fordele ved totalløsningen på kun 2 måneder.    

Jonas Bruun Nørgreen, Administration & Financial Manager hos LauRie A/S:

Allerede ved det første møde med Per Steen Jensen var tilliden til ADDvision skabt, og de beviste meget hurtigt, at det her kunne de bare. Vi fik lavet en oprydningsplan og fik snakket om vores behov. Med vores tidligere løsning og udbyder var enhver opgave en begrænsning – alt var besværligt. Nu fandt jeg pludselig ud af, at verden var fuld af muligheder og alt kunne lade sig gøre. 

Hos ADDvision værdsætter jeg især, at de har en virkelig god forretningsforståelse. De er ikke kun kodetyper, selv om de bestemt kan den del til fingerspidserne. Så de forstår mig og min situation. De giver masser af modspil og fortæller rent ud, hvis noget ikke kan betale sig. Samtidigt er de ferme til at spotte de helt gode muligheder, og det har faktisk være afgørende for os. 

Vi nævner normalt ikke tal, men jeg kan da afsløre, at gennem disse 2 år har vi næsten fordoblet vores toplinje og mere end tredoblet vores bund-linje. Med det samme antal medarbejdere. Det, synes jeg, taler for sig selv. 

Top
Per ADDvision - Komplette IT-løsninger
Skriv til os og vi vender tilbage til dig inden for kort tid.
Fjernsupport ADDvision - never give up!
Kontakt os og vil vil vende tilbage så hurtigt vi kan. Med venlig hilsen, ADDvison support team
Send
Send
Send